18 اردیبهشت از روزهای پر افتخار هویزه و کشور است

فرمانده سپاه ولیعصر(عج) خوزستان با بیان اینکه 18 اردیبهشت؛ سالروز آزادسازی هویزه از روزهای پر افتخار هویزه و کشور است، گفت: منطقه هویزه و دشت آزادگان یادآور مجاهدت مردانی چون شهید صیاد شیرازی، حاج قاسم سلیمانی و هزاران هزار شهید و مجروحی است که توانستند با مجاهدت این حماسه بزرگ را بیافرینند.

به گزارش ایکنا از خوزستان، آیین گرامیداشت چهل و سومین سالروز آزادی هویزه با حضور مردم، سادات، شیوخ و مسئولان محلی و استانی روز گذشته 18 اردیبهشت در شهر هویزه برگزار شد.

سردار حسن شاهوارپور، فرمانده سپاه حضرت ولی عصر (عج) خوزستان با تبریک سالگرد عملیات «الی بیت المقدس» که منجر به آزادسازی خرمشهر و هویزه قهرمان شد و تقارن آن با سالروز میلاد امام رضا(ع) گفت: 18 اردیبهشت سال 1361 روزی به یادماندنی است که در تاریخ ما ثبت شده و اینجا هویزه زخم خورده ای است که توسط دشمنان قسم خورده این مرز و بوم مجروح شد؛ اینجا هویزه است؛ رزمگاه مجاهد مردان و زنان این مرز و بوم که در مقابل متجاوزان، محکم و استوار ایستادند تا هویزه امروز همچنان زنده، بانشاط و پاینده باشد. اینجا هویزه است؛ شهر شهیدان افتخارآفرین ایران اسلامی؛ جایی که همه شهیدان از سراسر کشور در خاک مقدسش رزمیدند و جان عزیز خود را تقدیم کردند.

فرمانده سپاه خوزستان، خاک هویزه و دشت آزادگان را معطر از خون شهیدان دانست و ادامه داد: هویزه در خوزستان همچون ستاره می درخشد. هویزه نامی است آسمانی که تا ابد برای تاریخ ماندگار شده است. ما باید به احترام این نام از مجاهدت مردان، زنان و جوانان این مرز و بوم افتخارآفرین یاد کنیم.

وی با ادای احترام به مردان و زنان هویزه گفت: درود خدا بر شما که 8 سال مقاومت و ایستادگی را تجربه کردید و با میزبانی شایسته در کنار رزمندگان، ارتشیان دلاور، پاسداران، بسیجیان، نیروهای ژاندارمری و انتظامی همچون کوه استوار ایستادید؛ سختی ها را تحمل کردید و هرگز تسلیم دشمن نشدید.

این فرمانده دوران دفاع مقدس با اشاره به ویرانی هویزه توسط دشمن خاطرنشان کرد: آن روز شهری نماند، اما این شهر مجروح و خونین دوباره به دامان ایران اسلامی برگشت و ما بعد از سال ها یاد و خاطره آن روزهای مردانگی و ایستادگی را گرامی می داریم.

سردار شاهوارپور با تأکید بر اینکه رمز موفقیت در فتح خرمشهر و هویزه همواره باید در ذهن ما زنده باشد، به تشریح مؤلفه های دخیل در این پیروزی ها پرداخت و گفت: یکی از رموز موفقیت ما در آزادسازی خرمشهر و بیرون راندن دشمن این مرز و بوم، وحدت و یکدلی آحاد مردم بود. رنگین کمان اقوام همیشه در صحنه و ولایتمدار در استان خوزستان و ایران اسلامی در کنار نیروهای مسلح ایستادند و موفق شدند.

فرمانده سپاه حضرت ولی عصر (عج) اطاعت از ولایت و امامت را دیگر عامل پیروزی برشمرد و گفت: علمدار و پرچمدار ایستادگی و موفقیت آن روز امام خمینی (ره) بود که ما را نهیب می زد تا خرمشهر آزاد شود؛ حصر آبادان شکسته شود و دشمن اخراج گردد. نهیب، تدبیر و فرمان امام باعث شد دشمن را بیرون برانیم.

وی افزود: سومین دلیل موفقیت در این عملیات، مقاومت بود. «إِنَّ الَّذینَ قالُوا رَبُّنَا اللّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلائِکَةُ» و دشمن سرشکسته شد. این همان نکته ای است که کشورهای منطقه باید بدانند و فریب استکبار جهانی را نخورند؛ با جمهوری اسلامی، برادری، همکاری و رأفت داشته باشند و از سرنوشت صدام درس بگیرند.

سردار شاهوارپور در ادامه روایتی از عملیات الی بیت المقدس ارائه داد و تصریح کرد: آزادی این خاک آسان نبود. چه شب ها و روزها که مردم ما در دشت آزادگان، هویزه، سوسنگرد، اهواز، دزفول، آبادان، خرمشهر و همه روستاها زیر بمباران و موشک های دشمن گذراندند. در همین ایام بود که تصمیم گرفتیم خرمشهر و هویزه را آزاد کنیم. وقتی موضوع عملیات مطرح شد، همه نیروها به دلیل حضور در عملیات بزرگ فتح المبین، خسته و برخی مجروح بودند؛ عده ای نیز در فراق یاران شهیدشان به سر می بردند، اما با فرمان امام در 10 فروردین 1361 تصمیم گرفته شد که در این منطقه عملیات کنیم.

فرمانده سپاه خوزستان با برشمردن استعداد و توان زرهی دشمن، کار رزمندگان اسلام در این عملیات را سخت توصیف کرد و گفت: بخشی از عملیات با عبور از رودخانه کارون رقم می خورد. عبور چند لشکر از رودخانه و آزادکردن جاده اهواز-خرمشهر کار آسانی نبود. ما در محور دارخوین با سختی بسیار از رودخانه عبور کردیم. یگان های زرهی دشمن با موانع مستحکم، جاده را به دژ و خاکریز تبدیل کرده بودند؛ اما در نبردی جانانه با تانک های تی-72 طی 7 روز از 10 تا 17 اردیبهشت موفق به آزادی جاده اهواز-خرمشهر شدیم.

سردار شاهوارپور سپس به چگونگی فرار دشمن از هویزه پرداخت و عنوان کرد: وقتی به جاده اهواز-خرمشهر رسیدیم، بعثی ها متوجه شدند که در منطقه هویزه به شدت آسیب پذیرند. لشکرهای مجهز و جنگ دیده 5 و 6 دشمن اینجا مستقر بودند، اما نتوانستند فشار سنگین یگان هایی که از سمت اهواز حمله کرده بودند تحمل کنند و به سمت طلائیه فرار کردند.

این فرمانده دوران دفاع مقدس ضمن برشمردن مقاومت هایی که منطقه دشت آزادگان و هویزه در دوران جنگ به خود دیده است؛ گفت: حادثه جانگداز 16 دی 59 در دشت هویزه که طی آن شهید علم الهدی و تعداد زیادی از عزیزان به شهادت رسیدند از جمله مقاومت هایی بود که در این منطقه اتفاق افتاد. حادثه مهم دیگر اینجا شکستن حصر سوسنگرد در 25 آبان 1359 بود. دشمن خیلی تلاش کرد سوسنگرد را بگیرد، اما مدافعان شهر ایستادند؛ مقاومت کردند و با تدبیر مقام معظم رهبری محاصره شکسته شد و سوسنگرد با افتخار به تصرف دشمن درنیامد.

وی با یادآوری عملیات فتح بستان ادامه داد: عملیات طریق القدس در 8 آذر 1360 باعث آزادسازی بستان شد و رزمندگان ما توانستند محور شمال به جنوب دشمن را قطع و ضربات بسیار سنگینی به یگان های مجهزش وارد کنند. منطقه هویزه و دشت آزادگان یادآور مجاهدت مردانی چون شهید صیاد شیرازی، حاج قاسم سلیمانی و هزاران هزار شهید و مجروحی است که توانستند با مجاهدت این حماسه بزرگ را بیافرینند.

سردار شاهوارپور در خاتمه تأکید کرد: 18 اردیبهشت یکی از روزهای پرافتخار است که همواره باید در ذهن و دل ما زنده بماند تا بدانیم مدیون گذشتگانیم.

انتهای پیام

نظرات

captcha